sâmbătă, 25 iunie 2011

Lumea in culori .......

        Noi , oamenii suntem inconjurati de multe culori insa multi nu dau importanta acestei minuni ! Culorile sunt niste nici stele , toate diferite , menite sa ne umple sufletul de bucurie . Vati imaginat vreodata o lume fara culori ? Daca nu , va spun eu ! Ar fii o lume groasnica , confuza , plictisitoare si stresanta !In concluzie trebuie sa ne bucuram pentru existenta culorilor :) !
Dar v-ati gandit vreodata ce inseamna fiecare culoare ?






Sunt sigura ca , cutotii ati vazut vreodata un porumbel alb . Dar v-ati gandit vreodata "Oare de ce este alb ? " ? Poate pentu ca albul inseama puritate , gingasie , inocenta .........Exact asa cum este el ! De la o simbla privite va puteti da seama ca acesta biata faptura este una inofensiva si gingasa . Pur si inocent ! Curat la suflet , precum culoarea alb.......
Oare de aceea Dumnezeu l'a inzestrat cu straie albe ? 








Trandafirul rosu.....ce poate fii mai romantic si mai pasional ? Ok Ok ....dar oare de ce rosu ? Poate pentru ca rosu este culoarea pasiunii , afectiunii dai si a agresivitatii . Exact ca si trandafitul...Atunci cand il primesti , el pare rafinat si pasional . Insa , tulpina sa ascunde niste tepi , simbol al agresivitatii ! Poate de aceea trandafirul e rosu !





Iarba verde .......Se spune ca verdele este culoarea echilibrului , relaxarii , linistii interioare si a bunei dispozitii ! Exact ca si iarba verde ! Ce poate fi mai linistitor decat o plimbate in aer liber , admirand hainele verzi ale pamantului si podoaba copaciilor ! Poate de aceea iarba este vrede....






          Soarele ..... mingea de foc care ne lumineaza fiecare zii ! Vati gandit vreodata oare de ce soarele stracuceste atat de tare , emanand raze calde , aurii ? Poate pentru ca galbenul este culoarea unicitatii si a geloziei ! In fiecare zi , razele luminii stralucesc altfel =) unicitate . Dar oare de ce gelozie ? Poate el straluceste atat de tare , pentru a ne arata ca EL nu poate fii inlocuit cu altceneva / altceva =) gelozie , multa iubire de sine / "doar eu"




O noapre intunecata . Culoarea ce predomina este negru . Nuegu este culoarea durerii , misterului , confuziei , singuratii si confuziei . Ce poate fi mai misterioasa decat noaptea? Noaptea , in intuneric esti complet confuz , debusolat si de multe oari macinat de problemele de zi cu zi , rezultand durerea . Poate de aceea noaptea este intuneric ...








Floarea de "Nu - ma - uita " . Oare de ce aceasta floare violet are un nume atat de pesimist ? Oare pentru ca culoare violet semnifica nelinistea , nesiguranta , melancolia , tristetea si uneori chiar singuratatea ?












O portocala ...........Oare de ce este portocalie ? Culoarea portocaliu semnifica dragostea dar in acelasi timp si brutalitatea . Oare de aceea portocala este dilce-acrisoara ?......exact ca si dragostea . Sau de ce coaja ei este atat de amara ? Oare pentru ca este portocalie ?






Daca stam sa ne gandim , cam toate se leaga :) 


In concluzie , toate culorile inseamna ceva , iar noi trebuie sa ne bucuram de ele !!

Un comentariu: